Amir Alić: Nepodcjenjujemo ekipu Sloge ali vjerujemo u našu pobjedu

Rukometaši Krivaje nakon tri godine pauze vratili su se u Premijer ligu. Ekipa Krivaje večeras će u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu dočekati ekipu MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Krivaji će ovo biti sedma utakmica u novoj sezoni, obzirom da su Zavidovićani morali igrati dodatne kvalifikacije, tkz baraž, za popunu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ove godine ekipu čini uglavnom domaći igrački kadar, ekipa je spremna, a u razgovoru za naš portal, kapiten ekipe Amir Alić, prokomentarisao je početak nove sezone i nadolazeću utakmicu sa Slogom.

“Pred nama je nakon dugo vremena prva prvenstvena utakmica Premijer lige. Ekipa se intenzivno pripremala dva i po mjeseca i utakmicu dočekujemo u potpunosti zdravi i spremni. Za nas ova utakmica ima posebnu važnost jer to utakmica koju Krivaja nakon tri godina igra ponovo u Premijer ligi, tim više to nas dodatno motiviše da ponovo odigramo još bolje i našim navijačima poklonimo pobjedu. Svjesni smo snage ekipe Sloge, ali ekipa je taktički pripremljena i nepodcjenjujući ekipu Sloge vjerujemo u večerašnju pobjedu.” Istakao je kapiten RK Krivaja, Amir Alić.

Utakmica sa Slogom na rasporedu je večeras u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom od 19:00 sati. Nažalost, utakmica se igra bez prisustva publike a za sve ljubitelje rukometa obezbjeđen je direktan prijenos utakmice.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: