Eldar Mehić: U svaku utakmicu ulazimo sa istom ambicijom bez ikakvih kalkulacija

Nakon odlične predstave na domaćem terenu proteklog vikenda kada su rukometaši Krivaje u okviru devetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali ekipu Leotara, ovog vikenda izabranici Ivana Divkovića gostovat će u Bugojnu, kod ekipe Iskre.

Iskra ove sezone igra solidno, na domaćem terenu upisali su tri pobjede a bodove iz Bugojna odnijeli su samo Gračanica i Izviđač. Dvanaesta pozicija na prvenstvenoj tabeli ne ostavlja baš realan dojam na ovosezonsku igru bugojanske ekipe.

Četiri teška gostovanja u Banjaluci, Tuzli i Vogošći Iskra se nije predavala, pa su gotovo do posljednje sekunde susreta bili ravnopravan sudionik daleko nadmočnijem protivniku.

Sa druge strane ekipa Krivaje najpozitivnije je iznenađenje ove sezone. Trener Ivan Divković odlično radi sa zavidovićkim Premijerligašem a to najbolje pokazuje i niz od pet utakmica bez poraza.

Tim povodom razgovarali smo sa Eldarom Mehićem, igračem Krivaje, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao jednu od zapaženijih uloga u rosteru ekipe koju sa klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Divković.

„Kao što ste vidjeli u zadnjih nekoliko utakmica, mi smo ekipa koja se iz kola u kolo diže i nadolazi u svim segmentima igre. Naporno radimo i treniramo a trener Ivan je posebnu pažnju posvetio afirmaciji mlađih igrača što se već da primijetiti. DoŠli smo na taj level da faktički imamo dvije jednake postave i svaki igrač na utakmici daje svoj određeni doprinos i nije tu samo kao broj. Igramo brzo, trener nas puno rotira da bi zadržao svježinu i tempo svih šezdeset minuta,“ istakao je Eldar Mehić.

Mehić vjeruje da ova mlada ekipa može još više.

„Trenutno smo jedna od najmlađih ekipa Premijer ligi Bosne i Hercegovine i ima tu još stvari da se uradi i popravi a mi ćemo se potruditi da svako izvuće svoj maksimum. Mislim da ova ekipa u nastavku može još više, naravno ako nas povrede zaobiđu“ dodaje Mehić

Ekipa iz Bugojna nezgodan je protivnik a Mehić vjeruje da uz dobru igru Krivaja može do bodova i u ovom susretu.

„Što se tiče utakmice u Bugojnu, ekipu Iskre dobro poznajemo. Kroz zadnje tri sezone odigrali smo dosta utakmica, kako prijateljskih tako i prvenstvenih i znamo da su tvrd orah na domaćem terenu. Izgubili su nekoliko bodova neplanirano i mislim da su u malo težoj situaciji za razliku od nas. Mi ćemo dati sve od sebe, i mislim da uz fer i korektno suđenje možemo donijeti dva nova boda. Uvjerili smo se u dosadašnjem dijelu da možemo svakoga pobijediti, tako da u svaku utakmicu ulazimo sa istom ambicijom bez ikakvih kalkulacija. Podržite nas u subotu, a mi ćemo kao i do sada dati sve od sebe pa neka bolji na kraju slavi,“ zaključio je Eldar Mehić

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: