Enes Avdić novi trener rukometnog kluba Krivaja

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića danas je održao press konferenciju na kojoj je predstavljen novi trener koji će ekipu predvoditi u narednoj sezoni.

Radi se o Enesu Avdiću, dugogodišnjem treneru u školi rukometa RK Krivaja. Avdić je u jednom periodu bio i trener RK Žepče a nekoliko sezona bio je i pomoćni trener seniorskog tima RK Krivaja.

„Odabirom prof. Avdića za trenera Seniorskog tima Upravni odbor RK Krivaja nastavlja pružati povjerenje domaćim trenerim sa ciljem da stvorimo sopstveni edukovan trenerski kadar. Sigurni smo da će naš novi trener svojim rukometnim iskustvom i pristupom izvući maksimum iz naših igrača za novu sezonu. U stručnom štabu treneru Avdiću će pomoć pružiti dugogodišnji igrač i trener golmana Jasmin Hadzihasić.“ saopšteno je iz RK Krivaja.

Stručni štab je u saradnji sa upravnim odborom zakazao prozivku i početak priprema Seniorskog tima u ponedjeljak 26.07., gdje će u uvodnom dijelu prvu sedmicu treninge obavljati u Gradskoj dvorani i stadionu, a 01.08. ekipa odlazi na bazične pripreme u park prirode Tajan izletište Kamenica.

Treba dodati da Avdić ima i potrebnu treću trenersku kategoriju Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: