Enes Avdić: Želimo priliku pružiti igračima iz omladinskog pogona

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića u novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine ući će sa nešto izmjenjenim sastavom za razliku od prošle sezone. Naredne sezone priliku će dobiti i igrači iz omladinskog pogona, dok je ugovore za novu sezonu produžilo i nekoliko standardnih provjerenih imena.

Krivajaši će u novu sezonu iči i sa novim trenerom. Klupu je od Adnana Đerzića preuzeo Enes Avdić, trener koji je prije nekoliko sezona bio pomoćni trener ekipe Krivaje te godinama unazad radio kao trener u školi rukometa RK Krivaja.

Već godinama unazad rukometaši Krivaje bazične pripreme obavljaju u parku prirode Tajan, nadomak Zavidovića, gdje ekipa obavi fizičke pripreme.

Pred početak sezone razgovarali smo sa trenerom ekipe Krivaje Enesom Avdićem koji je na početku razgovora istakao da je zadovoljan odrađenim pripremama.

“Što se tiče pripremnog perioda iza nas je mjesec dana napornog rada. Ekipa je dosta podmlađena pa želje za radom i zalaganjem ne nedostaje. Najvažnije od svega je da nemamo ozbiljnijih povreda i da je cijeli tim u punom pogonu.  Odigrali smo i nekoliko kontrolnih utakmica iz kojih ćemo nastojati  izvući pouke. Otkazivanje utakmice u Banjaluci nam je malo poremetilo plan, ali se nadam da ćemo se uspjeti uštimati na preostale dvije pripremne utakmice kako bi početak prvenstva dočekali što spremniji.” prokomentarisao je Enes Avdić za naš portal.

U novu sezonu ekipa Krivaje ulazi sa dosta izmjenjenim i podmlađenim sastavom.

“Naša očekivanja u novoj sezoni prvenstveno su zadržavanje statusa premijerligaša, te  afirmacija igrača iz omladinskog pogona. Teško je sada reći koje je to mjesto na tabeli jer mislim da su timovi ove sezone poprilično izjednačeni, pa će voljni momenat pored fizičke pripreme biti jedina prevaga u konačnom rezultatu.” dodaje Avdić

Po vama ko je glavni favorit za osvajanje titule?

“Kao timove koji se izdvajaju kao pretendenti na sami vrh naveo bih prije svih aktualnog prvaka, ekipu Izviđača, tim u kojem se već dugi niz godina radi po određenom sistemu, tu su još Sloboda, Borac i Gračanica, Sloga Doboj. Ne smijemo zaboraviti ni povratnika u premijeligaško društvo ekipu sarajevske Bosne koja će sa prekaljenim ex bh reprezentativcima sigurno vrebati svoju šansu.” zaključio Avdić u razgovoru za naš portal.

Rukometaši Krivaje u prvom kolu trebali su putovati u Sarajevo gdje bi snage odmjerili sa ekipom ORK Bosna. Ipak nakon pomjeranja početka takmičenja, Krivaja će u drugom kolu na domaćem terenu dočekati ekipu Maglaja. Utakmica je na rasporedu 18.9..

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: