Haris Bašić: Želimo da postanemo što bolji ambasadori našeg grada

Rukometaši Krivaje nakon četrnaest odigranih kola zauzimaju odlično treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Priliku za potvrdu dobre forme izabranici Ivana Divkovića imat će već narednog vikenda kada će u okviru posljednje kola jesenjeg dijela šampionata gostovati u Nevesinju kod ekipe Hercegovine.

Ekipa Krivaje ove sezone važi za jedno od večih iznenađenja obzirom da su uz malo više sportske sreće mogli imati još bolju poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

Sigurno je da će i u subotu momci iz Zavidovića dati sve od sebe kako bi u Nevesinju ostvarili još jednu pobjedu kako bi ostali na trećoj poziciji pred olazak na zimsku pauzu.

Susret sa Hercegovinom za naš portal najavio je Haris Bašić, dugogodišnji prvotimac Krivaje iz Zavidovića.

“Marljivo smo trenirali od početka godine da bi ostvarili dobar rezultat u prvom dijelu prvenstva i tako dočekali drugi dio spremni, sa pozicije koja nam olakšava dalji tok prvenstva. Sada pred kraj jesenjeg dijela, kad pada koncentracija i fizička sprema u ostalim ekipama, čast izuzecima, mi još jače radimo i još smo više fokusirani na krajnji rezultat jesenjeg dijela prvenstva. U ovom trenutku, cilj nam je da odemo na pauzu na trećoj poziciji na tabeli. Za to nam je potrebna pobjeda u zadnjem kolu prve polusezone. Svaki igrač je odlučan da u toj utakmici pruži svoj maksimum i ostavi zadnji atom snage da bi ostvarili pobjedu. Siguran sam da uz maksimalnu borbu možemo doći do dva boda. S obzirom da je ovo daleko putovanje, želio bih da pozovem naše vjerne navijače da nas isprate u online prenosu. Sve ovo radimo prvenstveno zbog nas, ali i zbog navijača i ljubitelja našeg kluba. Svi, od uprave kluba, stručnog štaba do igrača smo odlučni da postanemo što bolji ambasadori našeg grada. Sretno nam u nastavku! Svi smo mi Krivaja!” istakao je Haris Bašić u razgovoru za naš portal.

Susret u Nevesinju na rasporedu je u subotu sa početkom od 19:00 sati.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: