Infarkt završnica u Zavidovićima pripala rukometašima Krivaje

Noć za zaborav u Zavidovićima. Tako bi se najblaže mogla opisati večerašnja utakmica šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su rukometaši Krivaje savladali ekipu Iskre iz Bugojna sa minimalnih 32:31 (15:15).

Katastrofalna igra domaće ekipe gotovo u svim segmentima, a naročito u odbrani, gdje su gosti uspjeli iskoristiti skoro pa svaku ukazanu priliku.

Domaća ekipa krenula je odlično, i već u prvih nekoliko minuta rukometaši Krivaje imali su dva gola prednosti, kod rezultata 4:2.

Potom slijedi preokret gostujuće ekipe koja serijom 0:3 u devetoj minuti susreta dolazi do prednosti od jednog gola razlike 4:5.

Krivaja potom ulazi u seriju pogodaka čime sredinom prvog dijela dolazi do prednosti od tri gola razlike 9:6, da bi onda domaćini počeli sa greškama koje su gostima omogućile preokret i plus dva gola prednosti u 21. minuti susreta.

Do kraja prvog dijela domaća ekipa stiže zaostatak pa se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 15:15.

Poveli su rukometaši Iskre početkom drugog dijela, ali u 40. minuti susreta Krivaja ponovo odlazi na plus dva gola prednosti. Ostatak susreta igralo se gol za gol, ekipe su se smjenjivale u vodstvu a u posljednje dvije minute, domaćini ulaze sa dva gola prednosti. Grešku u napadu domaće ekipe gosti koriste i samo nekoliko desetaka sekundi prije kraja susreta dolaze do minus jedan.

Ipak, pogotkom Amara Amitovića nekoliko sekundi prije kraja domaćini potvrđuju novu, treću pobjedu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gosti su do kraja susreta postili pogodak za konačnih 32:31.

Gostima iz Bugojna ostaje žal za ispuštenim bodovima, a i da su uspjeli postići pogodak za remi, ne bi bilo nezasluženo.

Krivaju su do pobjede vodili Velić Deni sa četrnaest postignutih pogodaka te Haris Bašić sa pet. Na drugoj strani najefikasniji su bili Čičkušić Benjamin sa devet, Ražnatović Sava sa pet i Hrustanović Amar sa četiri postignuta pogotka.

RK Krivaja – MRK Iskra 32:31 (15:15)

SD Zavidovići – 28.10.2020., Sudije: Lipa Nedim i Muhtarević Adnan; Delegat: Šabić Mevludin
Sedmerci: RK Krivaja 7/6, MRK Iskra 3/2; Isključenja: RK Krivaja (8 minuta), MRK Iskra (14 minuta)

RK Krivaja: Omerović Ali-Muhamed, Velagić Talha, Amitović Amar 1, Bašić Haris 5, Velić Deni 14, Mehić Eldar 3, Sinanović Edin, Kovačević Danis, Alić Amir, Salkić Ismir 2, Faljić Adin 1, Omerović Jasmin, Čolaković Faris, Abdurahmanović Sedžad 3, Mehinagić Mirza, Džakmić Amel 3, Trener: Đerzić Adnan

MRK Iskra: Agić Nedim, Velić Ajdin, Bostan Amir 2, Zukić Ahmed 3, Kahvić Ismar, Hrustanović Amar 4, Zvekić Semir, Janković Lazar 5, Vokši Ivan 3, Ražnatović Sava 5, Halilović Edin, Beširović Arman, Rujanac Faris, Malkić Edin, Čičkušić Benjamin 9, Trener: Šahman Amir

Svijet Rukometa

Povezane vijesti: