Isak Omerčević: Sretan sam što sam ponovo u Zavidovićima

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića nakon odsustva od tri sezone, već drugu sezonu takmiči se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon odigrana dva kola u proljetnom dijelu šampionata, rukometaši Krivaje zauzimaju solidno šesto mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Ekipa je pred početak sezone pretrpjela izvjesne promjene u igračkom kadru, a desila se promjena i na klupi. Tokom zimske pauze u Zavidoviće se vratio i Krivajin internacionalac, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Isak Omerčević, koji je posljednjih nekoliko godina nastupao za nekoliko ekipa u Aziji.

Isak koji je svoje prve rukometne korake naučio upravo u Zavidovićima, u Krivaju stigao iz Al Aina, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za koji je nastupao posljednjih pet godina.

Nakon nekoliko godina Isak je ponovo zaigrao u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što je i bio povod našeg razgovora, a upravo je Omerčević bio najbolji strijelac svoje ekipe u domaćoj pobjedi Krivaje nad ekipom ORK Bosna iz Sarajeva, dok u susretu sa Maglajom nije upisao minutažu.

Nakon mnogo godina vratili ste se ponovo u Krivaju odakle ste i počeli vašu internacionalnu karijeru. Kakav vas osjećaj veže za povrat kući?

Zavidovići i rukometni klub Krivaja imaju posebno mjesto u mom srcu i jako sam sretan da sam ponovo tu. Povratak u meni budi sjećanja na prve rukometne korake u dvorani koja još uvijek miriše na rukomet.

Kako ocjenjujete kvalitet vaše ekipe, suigrača i kompletne organizacije RK Krivaja?

Krivaja je dosta organizovan klub za naše prilike. Ljudi koji vode klub na čelu sa predsjednikom prof. Mensurom Sinanovićem i potpredsjednikom Harisom Mujanovićem enormno se trude, da u teškim vremenima i uvjetima organizaciju podignu na veći nivo i obezbjede sve potrebne uvjete. Podrška svih nivoa zajednice u gradu mora da prati klub da bi se postizali vrhunski rezultati. Za sada smo na dobrom putu da RK Krivaja održimo u vrhu BiH rukometa.

Naša ekipa je jedan spoj iskustva i mladosti i dobro smo popunjeni na svim pozicijama. Ako nas zaobiđu povrede imamo potencijal za napredak ka vrhu tabele Premijer lige BiH. Mnogo talentovanih igrača je u timu, koji treba da se “izbruse” za seniorski rukomet i velike domete u narednom periodu. Drago mi je da je Krivajina škola rukometa i dalje među vodećim u državi i da stvara nove A reprezentativce BiH.

Produkcija i razvoj vlastitog kadra je garant za svijetlu budućnost, a Krivaja to zasigurno ima. Najveći problem koji mogu da istaknem su uslovi u Gradskoj sportskoj dvorani koji se nisu puno poboljšali za sve ove godine. Mišljenja sam da primarni cilj Zavidovića treba da bude potpuno renoviranje dvorane kako bi nam djeca trenirala u normalnim uvjetima, te sam siguran da bi to još više djece dovelo u dvoranu da se bave sportom.

Dva premijerligaša u muškoj i ženskoj konkurenciji i naši navijači zaslužuju dosta bolje uslove kada je riječ o izgledu i uslovima u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići. Nadam se da će se to konačno promijeniti i da će naša dvorana koja je dala toliko velikih sportaša konačno biti sportski objekat za primjer i pravi hram sporta.

Kroz nekoliko utakmica upoznali ste se sa klubovima u Premijer ligi BiH kakav je po vama kvalitet lige u odnosu na godine kada ste vi igrali za Krivaju i sarajevsku Bosnu?

Kvalitet lige je nesto lošiji nego tih godina kad sam ja zadnji put nastupao u Premijer ligi BiH, ali sada ima dosta mladih igrača koji su dobili priliku. To bi uz dobar i sistematičan rad u klubovima moglo u budućnosti da nas stavi na mapu rukometne europe i svijeta.

Koji su vaši planovi za budućnost?

Moji planovi za sada ne sežu daleko u budućnost, jer za sada sam fokusiran isključivo na Krivaju. Vidjet ćemo sta budućnost nosi, ali rukomet je bio i ostat će moja prva ljubav.

Press služba RK Krivaja

Povezane vijesti: