Ivan Divković novi trener rukometaša Krivaje

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Divković, novi je trener rukometaša Krivaje. Divković koji je protekle sezone sjedio na klupi Krivaje kao pomoćni trener, u narednoj sezoni obnašat će funkciju glavnog trenera.

Odkluka je to Upravnog odbora zavidovićkog Premijerligaša, koja je nakon serije loših rezultata u pripremnom periodu odlučila da se zahvali dosadašnjem treneru Enesu Avdiću.

Divković klupu Krivaje preuzima samo četiri dana pred početak nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svoj debi na klupi, Divković, će imati u subotu kada će Krivaja na domaćem terenu u okviru prvog kola, ugostiti ekipu Goražda.

Ovo je za Divkovića prvo trenersko iskustvo kao samostalnog trenera, obzirom da je prije nekoliko godina okončao profesionalnu igračku karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri Divković je nastupao za veliki broj klubova. Karijeru je započeo upravo u Krivaji iz Zavidovića da bi kasnije nastupao za RK Bosna iz Sarajeva, RK Bosna iz Visokog, RK Vogošću. Jedan dio karijere proveo je i u inozemstvu kada je nastupao u Švicarskoj, Kataru i UEA.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: