Ivan Divković: Sredina tabele za ovu ekipu Krivaje je realna opcija

Rukometni klub Krivaja u prethodne dvije sezone stabilno drži poziciju sredine tabele Premijer lige BiH. Zadnje dvije sezone Krivaja je zauzela osmo mjesto na tabeli sa timom koji je u najvećem dijelu sastavljen od domaćih igrača. U novu sezonu Krivaja ulazi sa novim trenerom Ivanom Divkovićem bivšim reprezentativacem Bosne i Hercegovine, kojem neće biti nimalo lako da ponovi rezultat iz prethodnih sezona ili čak ode stepenicu više. Iz tog razloga razgovarali smo sa Ivanom.

Prije nekoliko dana došli ste na poziciju prvog trenera seniorskog tima RK Krivaja. Sa kakvim ambicijama Krivaja ulazi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine?

Kao što i sami znate ove sezone ispada pet klubova iz Premijer lige, samim tim očekujem dosta uzbudljivo prvenstvo i jaku borbu svih klubova koji žele izboriti opstanak. Znaći da će svaka utakmica biti teška. Ukoliko nas zaobiđu povrede, budemo kompletni kroz ovaj naredni period i radili kvalitetno očekujem da ćemo biti sredina tabele kao što smo to bili u prethodne dvije sezone.

Krivaja je uvijek veliku pažnju posvećivala radu sa mladima igračima, da li u vašem timu sada ima kvalitetnih mladih igrača i šta očekujete od vaše ekipe?

Krivaja kroz svoju školu rukometa radi jako dobar posao, uvijek ima mladih igrača koji su potentni i od kojih se kroz određeno vrijeme očekuje da dobiju minutažu u prvom timu. Prvi tim je na početku sezone priključio određeni broj igrača iz juniorske selekciji koji su već pokazali da imaju kvalitet i da će u narednom periodu dobijati sve veću ulogu u ekipi.

Nakon dugi niz godina ponovo ste u pravom smislu u Krivaji, dobili ste veoma odgovorno mjesto u klubu, da li ocekujete veliku podršku navijača, jer znamo da Zavidovići žive za Rukometni klub Krivaja?

Uvijek se lijepo vratiti tamo gdje je sve počelo. Svaki novi pocetak je i novi izazov, sigurno da ću dati sve od sebe i na taj način opravdati ukazano povjerenje. Podrška navijača je jedan od najvažnijih faktora za uspjeh, a na kraju zbog njih se i igra. Ovom prilikom ću ih pozvati da nam pruze maksimalno podršku i kao sto jesu budu naš igrač više. Ovo prilikom ih pozivam da već sutra u prvom kolu Premijer lige BiH kada dočekujemo Goražde budu uz nas i daju nam podršku. – izjavio je trener seniorskog tima RK Krivaja Ivan Divković.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: