Ivan Divković: Želim da u ekipi imam igrače koji imaju ambicije da napreduju i prave iskorak ka što boljem razvoju

Nakon petog odigranog kola ekipa Krivaje iz Zavidovića zauzima sedmo mjesto na tabeli pod vodstvom trenera Ivana Divkovića. U prošlom kolu Krivaja je pred domaćom publikom savladala aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine ekipu Borca iz Banja Luke. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom Ivanom Divkovićem bivšim A reprezentativcem BiH.

Prije samog početka nove sezone BH telecom Premijer lige preuzeli ste vođenje Seniorskog tima RK Krivaja. To vam je prvi angažman u vođenju Seniorske ekipe. Kako ocjenjujete svoj dosadašnji rad i rad vaše ekipe?

– Prilikom preuzimanja ekipe naglasio sam da su moje ambicije uvijek visoke i dok sam bio igrač težio sam ka tome. Samim tim to zahtjeva dosta rada. Ekipa sedmično ima devet treninga plus utakmica, sigurno da je potreban jedan period adaptacije na sam sistem rada. Vjerujem da ćemo iz utakmicu u utakmicu popravljati svoju igru, te na taj način i pobjeđivati u većem broju utakmica. Ono što me posebno interesuje i što ću tražiti od Upravnog odbora je da u ekipi imam igrače koji imaju ambicije da napreduju i prave iskorak ka što boljem razvoju. Kada analiziram mišljenja sam da je to veliki problem RK Krivaja, jer godinama u ekipi imamo igrače bez ambicija da budu što bolji, da im dometi budu odlazak u A reprezentaciju BiH ili da naprave inostrani angažman.

Trenutno nakon pet kola Krivaja zauzima sedmo mjesto na tabeli BH telecom Premijer lige BiH. Kakva su vaša očekivanja za dalje?

– Razmišljamo tako da igramo utakmicu po utakmicu. Od početka sezone imamo problema sa povredama, nismo se kompletirali niti jednu utakmicu, sigurno da je i to uticalo na kvalitet naše igre, a na kraju i na sam rezultat u proteklim utakmicama.

Šta je cilj Krivaje u ovoj sezoni i stvarni dometi vaše ekipe?

– Naš cilj je sredina tabele, sa težnjom prema gornjem dijelu tabele. Neće biti lagan zadatak za ispuniti te ciljeve ali ćemo svu svoju energiju usmjeriti ka tom cilju. – izjavio je trener RK Krivaja Ivan Divković.

Povezane vijesti: