Rukometaši Krivaje u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Živinicama nad ekipom RK Konjuh, rezultatom 31:32 (15:16).

U susret bolje ulaze domaći rukometaši koji već na samom početku dolaze do prednosti od dva gola razlike, 2:0. Uspjeli su „Stolari“ sačuvati prednost sve do desete minute kada gosti iz Zavidovića dolaze do poravnanja rezultata 5:5, a potom i do prednosti.

Rukometaši Krivaje sve do kraja prvog dijela uspjeli su sačuvati prednost koja je u pojedinim trenucima iznosila i plus tri 10:13, u 21. minuti, da bi domaćini do poluvremena smanjili zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 15:16.

Početkom drugog dijela dosta bolja igra domaće ekipe koja u 34. minuti dolazi do preokreta rezultata 18:17, a samo minutu kasnije Konjuh ima i plus tri 20:17.

Krivaja se ne predaje pa sredinom drugog dijela dolaze do poravnanja i novog preokreta. Vođeni sjajnim golmanom Jasminom Hadžihasićem, Krivaja uspjeva sačuvati prednost do  kraja susreta, za konačnih 31:32.

Osim Hadžihasića koji je uspio sakupiti fenomenalnih petnaest odbrana, raspoloženi su bili i Amar Amitović sa osam te Sedžad Abdurahmanović sa sedam postignutih pogodaka. Adin Faljić dodao je šest.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Nikola Grujić sa devet i Nermin Smajić sa šest postignutih pogodaka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com