Krivaja desetkovana povredama nakon meča sa RK Čelik

Rukometaši Krivaje sinoć su u okviru petog kola Prve lige FBiH savladali glavnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ekipu RK Čelik, rezultatom 25:19, ćime su zavidovićki rukometaši stigli na korak bliže plasmanu u elitni rang bh rukometa.

Zavidovićka sportska dvorana sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a naši momci su fantastičnom borbom stigli do jedne od najvažnijih pobjeda u ovoj sezoni.

Međutim, pobjeda je ostavila danak na roster naše ekipe. Naime, sinoć su u okršaju sa ekipom Čelika povrijeđena naša tri igrača.

Ajdin Smajilbegović (Pepi) teren je napustio veoma rano, te je naša ekipa ostala bez trenutno najboljeg strijelca ekipe. Ajdin je već u prvim minutama doživio lom podlaktice, te je nakon intervencije u KB Zenica, Ajdinu stavljen gips.

Golman Jasmin Hadžihasić koji je sinoć bio i najbolji pojedinac, sa upisanih 18 uspješnih intervencija pretrpio je lom prsta desne ruke, ali je smogao snage i susret odigrao do kraja. Kao i Ajdinu, i Jasminu je nakon intervencije u KB Zenica, postavljen gibs.

Adin Faljić, tokom drugog poluvremena pretrpio je povredu desnog skočnog zgloba noge, ali je takođe kao i Jasmin, stisnuo zube i susret odigrao do kraja.

Ukoliko se na ovo dodaju i povrede naša tri igrača Denija Velića, Mirze Mehinagića i Mirze Dervenčića, daje se zaključiti da je pobjeda nad ekipom Čelika ostvarena uz fantastičnu borbu naših igrača.

Iskreno se nadamo da će navedena šestorka što prije da ozdravi i da se vrati na teren, što im od srca i želimo.

U narednom kolu naša ekipa gostuje u Sanskom Mostu, gdje će snage odmjeriti sa ekipom RK Sana 7.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: