Krivaja nastavila sa serijom pobjeda, pao i Gradačac

Rukomešati Krivaje sinoć su u okviru 21. kola Prve lige FBiH grupa sjever, na domaćem terenu savladali ekipu RK Gračanica, rezultatom 33:24 (19:11).

Gostujući rukometaši dobro su se držali početnih nekoliko minuta, do rezultata 3:3, nakon čega kreće serija Krivaje, kojom u 20. minuti domaći rukometaši odlaze na plus osam, kod rezultata 15:7.

Do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih promjena, a na pauzu se odlazi kod rezultata 19:11.

U nastavku, dosta bolja igra gostujućih rukometaša, koji su fenomenalno odigrali prvu polovicu drugogo dijela. Nakon 22:11 u 33. minuti, gosti iz Gračanice su u 52. minuti stigli na samo četiri gola zaostatka, 26:22, međutim, to je bilo sve, pa domaćini ponovo ubacuju u brzinu, i do kraja ponovo stižu do plus devet golova prednosti. Konačan rezultat glasio je 33:24.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Edin Klis sa osam, te Smajilbegović Ajdin sa sedam postignutih pogodaka. Po tri su dodali Mehinagić Mirza, Džakmić Amel, Alić Amir i Grujičić Bojan.

Na drugoj strani, Zrnić Edin bio je najefikasniji sa pet postignutih pogodaka, po četiri su dodali Hrnjić Jasmin, Sarajlić Fatmir i Spahić Benjamin.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: