Krivaja u derbiju kola bolja od Čelika iz Zenica

Derbi susret 23. kola Prve lige FBiH grupa sjever, sinoć su u Zavidovićima odigrali rukometaši Krivaje i Čelika. U dosta neizvjesnom susretu slavila je domaća ekipa, rezultatom 30:28 (12:15).

Domaći rukometaši nastupili su bez nekoliko standardnih igrača. Reprezentativna pauza u Bugojnu uzela je danak, te su mladi Klis i Faljić zbog povreda morali propustiti sinošnji susret. Takođe Krivaja je nastupila i bez prvog golmana Jasmina Hadžihasića, dok je pivot Amir Alić već na samom početku susreta nakon  povrede glave morao napustiti teren, te je završio u hitnoj.

Početak susreta protekao je u izjednačenoj borbi, igralo se gol za gol, te niti jedna od ekipa nije imala značajniju rezultatsku prednost. Maksimalna prednost domaće ekipe iznosila plus dva, kod rezultata 7:5 u 13. minuti susreta, nakon čega rukometaši Čelika, serijom 2:8, dolaze do preokreta. U 26. Minuti rezultat je glasio 9:13 u korist gostiju.

Do pauze su gosti iz Zenice uspjeli sačuvati prednost, a na pauzu se odlazi kod rezultata 12:15.

U nastavku dosta bolja igra domaćina pogotovo nakon povratka u igru povrijeđenog Alića, koji je skupio snage, i sa mrežicom na glavi i nekoliko konaca, nastavio susret.

Do 43. minute gosti uspjevaju sačuvati prednost, nakon čega Krivaja ulazi u seriju i u 47. minuti dolazi do poravnanja 21:21. Nekoliko narednih minuta igralo se gol za gol, a golman gostiju Rijad Polić sa nekoliko uspješnih intervencija uspio je održati svoju ekipu u egalu.

Domaća ekipa u 57. minuti odlazi na plus dva što su uspjeli sačuvati do kraja susreta, za konačnih 30:28.

Krivaju su do pobjede vodili Smajilbegović Ajdin sa 11, te Dervenčić Mirza i Sinanović Edin sa šest postignutih pogodaka.

Kod Čelika najefikasniji su bili Biogradlija Kenan sa osam, Mehić Eldar sa šest te Omerović Jasmin sa pet postignutih pogodaka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: