Povratak boksa u Zavidoviće

Prva bokserska manifestacija nakon dugo vremena ponovo u Zavidovićima. U petak 24. januara u sali Sportskog centra RK Krivaja (Hrvatskog Doma) sa početkom u 18.00 sati održat će se Profi boxing night odnosno Veče profesionalnog boksa.

“Ovom manifestacijom možemo dobiti prolaz za organizaciju ostalih vrhunskih bokserskih revija širom BiH u narednom periodu što će rezultirati kvalitetnije bokserske mečeve. U petak, pored iskusnih boraca, priliku će dobiti i mladi momci koji prvi put startaju što se tiče profesionalnog boksa ali imaju želju i borbenost, te će sigurno dati sve od sebe, a to će pokazati u ringu.” istaknuli su organizacije, PROFI CAMP NUMAN

Planirano je 12 borbi, od toga će biti 4 amaterska meča, planirana su kao uvodni mečevi. Nakon toga slijedi 8 profesionalnih borbi. Organizator je pripremio borbe u gotovo svim kategorijama tako da će svi ljubitelji moći uživati u odličnim mečevima. Pored boksera iz Bosne i Hercegovine nastupit će i bokseri iz Slovenije i Hrvatske.

U samoj organizaciji ove manifestacije veliko učešće uzeo je rukometni klub Krivaja Zavidovići koji je pokazao kako jedna organizacija iz civilnog društva fantastično radi svoj posao i omogućava svojima građanima raznovrstan i zanimljiv sadrzaj.
Podsjećamo početak manifestacije je u 18.00 h, a ulaz je besplatan.

Povezane vijesti: