Press RK Krivaja: Cijenimo i poštujemo Slobodu ali sigurni smo u našu pobjedu

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija povodom derbi utakmice šesnaestog kola Prve lige Federacije u kojem ekipa Krivaje u subotu 02.13. od 19:00 sati dočekuje RK Sloboda Tuzla. Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili trener Seniorske ekipe prof. Damir Memić, te igrači Mirza Dervenčić i Edin Klis:

– Trener prof. Damir Memić je u obraćanju izjavio:

,,Prije svega pohvalio bih rad mojih igrača, jer su u svim dosadašnjim utakmica ispunili sve ono što sam tražio od njih. Također zahvalio bih se Upravnom odbor koji je stručnom štabu i igračima osigurao kvalitetne uslove za rad, redovne mjesečne hranarine za treniranje, sportsku opremu i ostale detalje potrebne za kvalitetan rad.
U utakmici koja je pred nama i koja će najvjerojatnije odlučiti prvaka ove sezone ću od svakog igrača tražiti da da svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Ja kao trener, a i moji igrači, smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da u subotu ostvarimo petnaestu pobjedu u nizu pred našim navijačima.”

– Igrač Mirza Dervenčić je izjavio:

,,Nakon dosta iscrpljujućeg pripremnog perioda i nešto lakša prva dva kola, gdje smo ostvarili ubjedljive pobjede, nismo prekidali dobar rad nego i dalje naporno treniramo, te ćemo u subotu spremno dočekati novu utakmicu. Cijenimo i poštujemo RK Sloboda Tuzla, ali sam siguran u našu pobjedu i nastavak pobjedonosnog niza.”

– Igrač Edin Klis je izjavio:

,,Atmosfera u timu je veoma dobra posebno, jer smo u prošla dva kola ostvarili lagane pobjede. Sada se okrećemo derbi utakmici sa RK Sloboda Tuzla, te smo analizirali protivnika i želimo da u subotu ostvarimo novu pobjedu. Također pozvao bih sve naše navijače da u subotu dođu na utakmicu u što većem broju i na taj način budu naš osmi igrač.”

Susret je na rasporedu u subotu 02.03. u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: