Press RK Krivaja: Svjesni smo kvaliteta ekipe ŠR Čelik Junior, ali mi idemo na pobjedu

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija povodom derbi utakmice dvadesetog kola Prve lige Federacije u kojem rukometaši Krivaje gostuje u Zenici kod ekipe RK Čelik Junior Zenica.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili pomoćni trener prof. Enes Avdić, te igrači Ajdin Smajilbegović i Amel Džakmić:

– Trener Enes Avdić je u svom izlaganju istakao:

“Prema mom mišljenju utakmica u Zenici je jedna od najbitnijih za naš tim u drugom dijelu sezone. Gostujemo kod veoma kvalitetnog protivnika, te ćemo u ovoj utakmici od svakog igrača tražiti da da svoj maksimum. RK Čelik Junior ima veoma kvalitetan tim, koji može da kazni svaku našu grešku. Mi u stručnom štabu, a i naši igrači smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da to ne dopustimo.”

– Igrač Ajdin Smajilbegović je izjavio:

“Atmosfera u timu pred ovu utakmicu je veoma dobra, te ja i svi moji saigrači jedva čekamo da utakmica počne. Znamo da je RK Čelik Junior kvalitetan protivnik, ali ćemo se potruditi da tri nova boda donesemo u Zavidoviće.”

– Igrač Amel Džakmić je u svom obraćanju istakao:

“Respektujemo tim Čelik Juniora, ali mislim da je naš tim kvalitetniji i da može ostvariti pobjedu na ovoj utakmici. U prvom dijelu prvenstva kada smo ugostili ekipu iz Zenice odigrali smo jednu veoma kvalitetnu utakmicu, te isto očekujemo i od nove naše utakmice. Nadam se da će atmosfera na ovoj utakmici biti dobra i da ćemo i mi imati podršku naših navijača, koji zaista vole rukomet i našu Krivaju.”

Susret je na rasporedu u (subotu) 30.03. u 17:00 sati u sportskoj dvorani Bilmište.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: