RK Krivaja: Utakmica u Žepču, motiv više za pobjedu

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija povodom derbi utakmice prvog kola Prve lige Federacije u kojem rukometaši Krivaje u srijedu 25.09. od 20:00 sati u dvorani KŠC Don Bosco u Žepču dočekuje RK Gradačac.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji obratili su seigrači seniorske ekipe kapiten Amir Alić i Ajdin Smajilbegović:

– Kapiten našeg tima Amir Alić je izjavio: ,,Nakon dosta iscrpljujućeg pripremnog perioda i odigravanja pripremni utakmica dolaze nam zvanične utakmica za koje smo se pripremali skoro dva mjeseca. U utakmici koja je pred nama i koja je jedna od najvažnijih u ovoj sezone ćemo dati svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Cijenimo i poštujemo RK Gradačac, ali sam siguran da ćemo sezonu otvoriti pobjedom. Također zahvalio bih se Upravnom odbor koji je stručnom štabu i nama igračima osigurao kvalitetne uslove za rad, redovne mjesečne hranarine, sportsku opremu i ostale detalje potrebne za kvalitetan rad. Na kraju želio bih da pozovem sve naše navijače da u srijedu u Žepče dođu u što većem broju i po ko zna koji put budu naš osmi igrač.”

– Igrač Ajdin Smajilbegović je izjavio: ,, Atmosfera u timu je veoma dobra, analizirali smo protivnika i želimo da sezonu otvorimo pobjedom. Situacija koja nam se desila oko dvorane gdje svoju utakmicu moramo igrati u Žepču nas dodatno motiviše da pokažemo čitavoj sportskoj javnosti koliko nam znači naša Krivaja. Siguran sam da će u srijedu na utakmicu doći veliki broj naših navijača i na taj način nam pomoći da se u Žepču osjećamo kao na domaćem terenu.”

Utakmica je na rasporedu u srijedu 25.09. u 20:00 sati u KŠC DON BOSCO u Žepču.

Povezane vijesti: