Rukometaši Krivaje pobjedom otvorili novu sezonu

Rukometaši Krivaje večeras su na „domaćem“ terenu otvorili novu sezonu u Prvoj ligi FBiH grupa sjever. Za protivnika su imali odličnu ekipu RK Gradačac, koja je jedna od glavnih konkurenata ekipi Krivaje za plasman u viši rang takmičenja.

Susret je odigran  u Žepču, u dvorani KŠC Don Bosco, zbog trenutnog problema oko Gradske sportske dvorane u Zavidovićima.

Odlična rukometna predstava koju su upotpunili domaći navijači, njih oko 800 koji su doputovali iz Žepča da podrže svoj klub. Ovaj susret ujedno je i derbi prvog kola, ali po mnogima i derbi prvenstva.

Tokom prvog dijela susreta igralo se gol za gol, igra je bila ujednačena. Do kraja prvog dijela domaćini odlaze na plus dva gola prednosti, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 15:13.

U nastavku su rukometaši Krivaje odigrali nešto bolje. Prednost domaće ekipe rasla je iz minuta u minut, za na kraju konačnih 34:24.

Domaće rukometaše do pobjede su predvodili Ajdin Smajilbegović sa osam i Edin Sinanović sa sedam postignutih pogodaka. Amir Alić i Amar Amitović dodali su po pet.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Edin Zrnić, Adi Mehmedčehajić, Jasmin Hrnjić, Fatmir Sarajlić i Benjamin Spahić sa po četiri postignuta pogotka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: