Rukometaši Krivaje ubjedljivo sa Rudarom

Rukometaši Krivaje sinoć su u okviru trećeg kola Prve lige FBiH grupa sjever, u Žepču, ugostili ekipu Rudara iz Banovića. Domaći rukometaši opravdali su ulogu favorita, te su na kraju susreta slavili ubjedljivu pobjedu, rezultatom 34:18.

Gostujući rukometaši odlično su se držali većim dijelom prvog poluvremena. Rukometaši Krivaje diktirali su tempo ali gosti nisu posustajali. Sredinom prvog dijela gosti iz Banovića dolaze i do poravnanja rezultata, no domaćini do kraja prvog dijela uspjevaju da se rezultatski odlijepe. Na pauzu se odlazi kod rezultata 17:9.

Prednost domaćina bila bi i veća, ali zahvaljujući golmanu Nevadu Bešiću koji je u ključnim trenucima uspio odbraniti nekoliko zicera, domaćini su prvo poluvrijeme završili sa solidnih plus osam.

U nastavku igre, rukometaši Krivaje ubaciju u brzinu više, te do kraja susreta odlaze na plus šesnaest, za konačnih 34:17.

Krivaju su do pobjede vodili Ajdin Smajilbegović sa deset i Amar Amitović sa šest postignutih pogodaka. Mirza Mehinagić dodao je pet.

Na drugoj strani, najefikasniji su bili Dino Sarić sa sedam postignutih pogodaka, dok su po četiri pogotka dodali Benjamin Šehić i Nadir Kudić.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: