Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića obilježava 70 godina rada i postojanja

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića ove godine obilježava sedamdeset godina rada i postojanja. Tim povodom, ovog petka, biće organizovana svečana akademija u čast sedamdeset godina rukometa u Zavidovićima.

Malo je klubova u Bosni i Hercegoini koji se mogu pohvaliti historijom kakvu ima ovaj klub. Četiri puta viceprvaci Jugoslavije, tri puta treće mjesto u elitnom rangu jugoslavenskog rukometa.

Krivaja je u sezoni 1976 – 1977. godine zauzela i drugo mjesto u Kupu Jugoslavije da bi te iste godine osvojila Kup Bosne i Hercegovine.

Povodom sedamdeset godina u petak će na svečanoj akademiji biti promovisana i „Fotomonografija“ Rukometnog kluba Krivaja, u kojoj će na slikovit naćin biti prezentovana slavna historija kluba od 1952. do 2022. godine.

Na akademiji će biti prisutan veliki broj gostiju, klupske legende, bivši igrači, treneri i funkcioneri iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Akademija je na programu u petak 16.9.2022. godine sa početkom od 18:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu Zavidovići.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: