Sedmercem u posljednjim sekundama Krivaja slavila u Gračanici

Rukometaši Krivaje u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Gračanici, minimalnu pobjedu nad istoimenom ekipom, rezultatom 28:29 (15:15).

Ekipa Krivaje bila je bolja tokom prvog dijela susreta. Gosti iz Zavidovića prvi su stigli do prednosti, a nakon 1:2, u osmoj minuti susreta Gračanica dolazi do preokreta 3:2.

To je ujedno bila i jedina prednost domaće ekipe u prvom dijelu susreta. Do sredine prvog dijela rukometaši Krivaje serijom 0:3 dolaze do prednosti od tri gola razlike. Igrao se 15. minut a rezultat na semaforu glasio je 3:6.

Gostujući rukometaši održavali su prednost sve do pred sami kraj susreta kada Gračanica uspjeva stići zaostatak pa se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 15:15.

U nastavku susreta dosta ujednačenija borba na obe strane. Igralo se gol za gol a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Domaći rukometaši u pojedinim trenucima bili su na plus dva gola razlike, da bi Krivaja stizala i uspjevala okrenuti prednost u svoju korist.

Neriješenim rezultatom ušlo se i u samu završnicu. Pola minute prije kraja Krivaja kreće  u napad ali bezuspješno. Priliku za pobjedu imali su domaći rukometaši ali dosuđeno je probijanje samo nekoliko sekundi prije kraja. Krivaja ponovo kreće u napad ali je susret prekinut, u tom trenutku dosuđen je sedmerac za ekipu Krivaje a treneru domaće ekipe pokazan crveni karton. Siguran sa sedam metara bio je Haris Bašić za konačnih 28:29.

Najefikasniji u pobjedi Krivaje bili su Sedžad Abdurahmanović sa sedam i Haris Bašić sa šest postignutih pogodaka. Četiri je dodao Ismir Salkić a po tri Deni Velić i Mirza Mehinagić.

U redovima Gračanice istakli su se Dušan Živanov sa devet i Omer Mehmedović sa šest postignutih pogodaka.

RK Gračanica – RK Krivaja 28:29 (15:15)

SD Gračanica – 24.4.2021., Sudije: Kulović Edin i Škaljić Vedad, Delegat: Rakar Miroslav
Sedmerci: RK Gračanica 3/1, RK Krivaja 4/4, Isključenja: RK Gračanica (2 minute), RK Krivaja (12 minuta)

RK Gračanica: Bosić Đorđe, Šahdanović Halil, Bosić Boris 2, Kadrić Damir 2, Ćuzović Mile 2, Mehmedović Omer 6, Džinović Adi 3, Hušić Jasmin, Mehmedčehajić Adi 1, Živanov Dušan 9, Mehmedović Denis, Hadžihasanović Fahrudin, Dželilović Edvin 3, Šuša Adis, Radičević Aleksa, Trener: Doborac Damir

RK Krivaja: Omerović Ali-Muhamed, Bašić Haris 6, Velić Deni 3, Salkić Ismir 4, Mehić Eldar, Sinanović Edin 2, Kovačević Danis, Alić Amir, Amitović Amar 2, Faljić Adin 1, Omerović Jasmin 1, Čolaković Faris, Abdurahmanović Sedžad 7, Mehinagić Mirza 3, Džakmić Amel, Hadžihasić Jasmin, Trener: Đerzić Adnan

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: