Rukometaši Krivaje u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Gračanici, minimalnu pobjedu nad istoimenom ekipom, rezultatom 28:29 (15:15).

Ekipa Krivaje bila je bolja tokom prvog dijela susreta. Gosti iz Zavidovića prvi su stigli do prednosti, a nakon 1:2, u osmoj minuti susreta Gračanica dolazi do preokreta 3:2.

To je ujedno bila i jedina prednost domaće ekipe u prvom dijelu susreta. Do sredine prvog dijela rukometaši Krivaje serijom 0:3 dolaze do prednosti od tri gola razlike. Igrao se 15. minut a rezultat na semaforu glasio je 3:6.

Gostujući rukometaši održavali su prednost sve do pred sami kraj susreta kada Gračanica uspjeva stići zaostatak pa se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 15:15.

U nastavku susreta dosta ujednačenija borba na obe strane. Igralo se gol za gol a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Domaći rukometaši u pojedinim trenucima bili su na plus dva gola razlike, da bi Krivaja stizala i uspjevala okrenuti prednost u svoju korist.

Neriješenim rezultatom ušlo se i u samu završnicu. Pola minute prije kraja Krivaja kreće  u napad ali bezuspješno. Priliku za pobjedu imali su domaći rukometaši ali dosuđeno je probijanje samo nekoliko sekundi prije kraja. Krivaja ponovo kreće u napad ali je susret prekinut, u tom trenutku dosuđen je sedmerac za ekipu Krivaje a treneru domaće ekipe pokazan crveni karton. Siguran sa sedam metara bio je Haris Bašić za konačnih 28:29.

Najefikasniji u pobjedi Krivaje bili su Sedžad Abdurahmanović sa sedam i Haris Bašić sa šest postignutih pogodaka. Četiri je dodao Ismir Salkić a po tri Deni Velić i Mirza Mehinagić.

U redovima Gračanice istakli su se Dušan Živanov sa devet i Omer Mehmedović sa šest postignutih pogodaka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com