Škola rukometa

Škola rukometa je dalje ponos našeg kluba, jer se u njoj nalazi oko 130 dječaka raspoređenih u pet kategorija. Dječaci imaju tri do pet treninga sedmično što malo koji klub u našoj državi ima. Po broju članova, a i po rezultatima koje bilježimo, najuspješniji smo sportski kolektiv za mlade u Zavidovićima.

Naše selekcije su redovni učesnici Završnica državnih prvenstava za mlađe kategorije u Bosni i Hercegovini na kojima redovno osvajamo medalje. Veliki broj naših dječaka dobija pozive u mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, te smo i po tom jedna od najboljih Škola rukometa u Bosni i Hercegovini.

Koliko se ozbiljno i studiozno radi u Školi rukometa govori i podatak da smo jedini klub na nivou općine Zavidovići koji ima usvojen Pravnilnik rada Škole rukometa. Također želimo da naglasimo da je Škola rukometa RK Krivaja organizaciona jedinica u okviru RK Krivaja, koju čine primarne selekcije uzrasta od 8 do 18 godina, te koja ima naglašenu vaspitnu dimenziju formiranja cjelokupne ličnosti mladih sportaša.

Zadatak je osigurati okruženje u kojem će dijete izražavati pozitivne emocije, formirati pravilne stavove, vrijednosne kriterije i radne navike, učiti odgovornosti, o toleranciji i uvažavanju različitosti, te razviti svijest o punoj solidarnosti i podređivanju pojedinaca uspjehu kolektiva.

Pored uspjeha, koje naše selekcije bilježe na nivou Bosne i Hercegovine, veliki broj uspjeha bilježimo i na Međunarodnim turnirima širom Europe. Naše mlađe selekcije su učestvovale na Međunarodnom rukometnom turniru Balaton Cup u gradu Veszpremu u Mađarskoj, kao i na Međunarodnim turnirima u Makarskoj, Šibeniku, Crvenki, Izoli, Brčkom, Zenici, Mešugorju, Ljubupškom, Banja Luci.

Takođe želimo da istaknemo da naš klub organizuje i zajednički Međunarodni rukometni turnir Zavidovići – Žepče – Maglaj “Rukomet u srcu”, koji je po mnogima jedan od najboljih turnira na prostoru Balkana.

Do sada smo na turniru “Rukomet u srcu” ugostili klubove iz svih zemalja bivše Jugoslavije, te kada se uzme u obzir kvalitet klubova kao i broj dječaka, koji su učestvovali na istom, možemo sa sigurnošću tvrditi da je ovo najveći sportski događaj u Zavidovićima.

Svi zainteresovani dječaci se mogu ućlaniti u naš klub svake subote i nedjelje od 12 do 14 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Za sva eventualna pitanja ili dodatne informacije možete se obradtiti telefonskim pozivom kordinatoru Škole rukometa RK Krivaja:

Haris Galijašević – 061 703 148

Posjetite nas na našoj web stranici www.rkkrivaja.com, kao i na našoj Facebook stranici RK Krivaja Zavidovići, na našem Instagram nalogu i Youtube kanalu.

SVI SMO MI KRIVAJA!