Tijesna pobjeda Krivaje u Tuzli

Četvrto kolo Prve lige FBiH grupa sjever donijelo nam je okršaj dvije do sada neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ekipa RK Sloboda II na domaćem terenu ugostila je ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Obe ekipe do sada su upisale po tri pobjede, a večeras je u Mejdanu bila bolja ekipa Krivaje koja je na kraju susreta slavila pobjedu rezultatom 31:32.

Naši rukometaši su bolje otvorili susret, i već do pete minute imaju prednost od tri gola razlike 1:4. Međutim Slobodini dječaci vračaju se u susret i već u 11. minuti domaća ekipa dolazi do preokreta 6:5.

Ipak u nastavku ekipa Krivaje zaigrala je nešto kvalitetnija tako da do kraja prvog dijela naši rukometaši odlaze na plus pet golova prednosti. Na pauzu se odlazi kod rezultata 12:17.

I u nastavku, naši rukometaši održavali su prednost sve do sredine drugog dijela, kada domaćini ulaze u seriju, pa u 51. minuti dolaze do samo minus jedan gol zaostatka 28:29.

Do kraja susreta ekipa Krivaje ipak je uspjela održati prednost, za na kraju konačnih 31:32. Imali su domaćini napad za remi, ali šut je zavšio pored gola.

Krivaju su do pobjede predvodili Deni Velić sa osam, te Ajdin Smajilbegović i Mirza Dervenčić sa šest odnosno pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Edin Sinanović i Mirza Mehinagić.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Harun Djana sa devet, Kerim Torlaković sa osam te Ermin Jusić sa četiri postignuta pogotka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: