U Zavidovićima se okupila rukometna elita

Gradska sportska dvorana u Zavidovićima sinoć je ugostila jedinstven rukometni spektakl na ovim prostorima. Naime, u organizaciji Rukometnog kluba Krivaja, odigrana je revijalna rukometna utakmica između seniorskog sastava RK Krivaja i RK Krivaja All star.

Za seniorski tim RK Krivaja nastupili su igrači koji su u protekloj sezoni nosili dres zavidovićkog prvoligaša, dok su za ekipu All star momčadi nastupali igrači koji su u prošlosti nastupali za Krivaju, te su svojim igrama ostavili neizbriziv trag u rukometnoj historiji ovog grada.

Ljubitelji rukometa tako su uživali u rukometnim majstorijama već sada penzionisanih Edina Bašića, Adnana Šabanovića, Adnana Jaškića, Elvisa Brkića, Alena Bjelobrkovića, Emira Rahimića, Benjamina Musaefendića, te igrača koji su još uvijek aktivni u drugim klubovima širom Bosne i Hercegovine, a izmeđuostalog tu su bili, Davor Kadić, Benjamin Čičkušić, Admir Purić i mnogi drugi.

Ekipe su sa klupa predvodila rukometna imena koja su takođe obilježila rukometnu historiju grada na tri rijeke, ali i Bosne i Hercegovine a između ostalog Meho Bašić, Jasmin Mrkonja, Marijan Paljar, Adnan Bašić, Mensur Sinanović, Fuad Terzić.

Nakon revijalnog susreta u kojem su slavili oni nešto mlađi, seniori Krivaje, rezultatom 39:38, svi prisutni posjetili su Sportski centar RK Krivaja, gdje je upriličena manifestacija dodjele priznanja onim najzaslužnijim, nekadašnjim članovima RK Krivaja.

Nakon „službenog“ dijela ceremonije, druženje rukometaša i članova RK Krivaja nastavljeno je do kasno u noć.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: