Uspješan start omladinaca Krivaje u omladinskoj ligi sjever

Omladinske selekcije Rukometnog kluba Krivaja i ove godine takmiče se u omladinskoj rukometnoj ligi sjever, koja obuhvata klubove sa područja Zeničko-Dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Prošle godine članovi škole rukometa Rukometnog kluba Krivaja ostvarili su odlične rezultata, te su osvajanjem prvih i drugih mjesta ostvarili plasmane na završnice državnih prvenstava.

Ove godine RK Krivaja za nastup u ORL Sjever prijavio je tri selekcije, i to 2004., 2006., 2008. i 2010. godište.

Nova sezona startala je početkom oktobra mjeseca, i do sada su Krivajini dječaci odigrali tri kola. Prvo kolo otkazano je zbog nemogučnosti dolaska ekipe ŠR Čelik Junior, ali već narednog vikenda naši dječaci gostovali su u Gračanici gdje su upisali sve tri pobjede.

Proteklog vikenda u Zavidovićima su gostovali dječaci iz Gradačca, gdje su takođe naši dječaci upisali pobjede, dok su sinoć Krivajini omladinci gostovali u Živinicama kod svojih vršnjaka iz RK Konjuh.

Takođe, sve selekcije RK Krivaja upisali su sve pobjede.

Uspješan start u novoj sezoni omladinske lige sjever, dokaz je kvalitetnog rada sa dječacima u školi rukometa RK Krivaja, koja je i ove godine jedan od glavnih favorita za osvajanje prvih mjesta u svim selekcijama.

Osim zvaničnih utakmica, obzirom na masovnost i veliki broj dječaka i mlađih godišta, dječaci rođeni 2007. i 2009. godine, takođe odigravaju svoje utakmice i to veoma uspješno. Ove dvije selekcije su van konkurencije, obzirom da još nisu u sistemu takmičenja prema propozicijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Samir H. | www.rkkrivaja.com

Povezane vijesti: