Rukometaši Vogošće u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su minimalnu pobjedu na gostovanju u Zavidovićima, nad ekipom Krivaje, rezultatom 29:30 (12:14).

Susret su bolje otvorili gostujući rukometaši koji su već u desetoj minuti susreta bili na tri gola prednosti 2:5. Raspoloženi golman Vogošće Damir Efendić na početku susreta briljirao je, te nije dopuštao domaćim rukometašima da dođu do pogotka punih sedam minuta.

Svoj treći pogodak Krivaja postiže u 11. minuti, a potom serijom 4:0 domaći rukometaši dolaze do prednosti od jednog pogotka 6:5 u 14. minuti susreta.

Ipak do poluvremena gosti su odigrali nešto kvalitetnije pa na pauzu odlaze sa dva gola prednosti. Rezultat na poluvremenu glasio je 12:14.

Početkom drugog dijela, zahvaljujući raspoloženom Čelici, rukometaši Vogošće povečavaju prednost na plus četiri. Sve do 53. minute susreta gostujući rukometaši uspjeli su rezultatski iskontrolisati susret. U 54. minuti, serijom 3:0 Krivaja dolazi do poravnanja rezultata 24:24.

Pet minuta kasnije, u 59. minuti Vogošća odlazi na tri gola prednosti 26:29, i kada se ćinilo da je sve gotovo, domaćini sa sva pogotka dolaze na samo gol zaostatka. Uzbudljiva završnica u Zavidovićima ipak je pripala gostujućim rukometašima koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 29:30.

Vogošću su do pobjede vodili Čelica Duško sa deset i Memić Elis sa osam postignutih pogodaka. Odličan je bio i golman Damir Efendić koji je u ključnim trenucima briljirao na golu Vogošće.

Na drugoj strani raspoloženi su bili Bašić Haris sa osam te Sinanović Edin i Abdurahmanović Sedžad sa po pet postignutih pogodaka.

Samir H. | www.rkkrivaja.com