Zajednički projekat RK Krivaja i udruženja Mala sirena “Rukomet – Moj posebni prijatelj”

Jučer su u dvorani sportskog centra RK Krivaja uručeni sportski paketići za sve članove udruženja djece sa posebnim potrebama Mala sirena.

Projekat je financijski podržala Vlada ZE DO kantona, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE DO kantona. Ispred vlade ZE DO kantona se svim prisutnim obratila i paketiće podijelila ministrica Azra Šabanović, kojoj se ovim putem zahvaljujemo na pomoći u realizaciji ovog projekata.

“Pored poklona, koje smo uručili članovima Male sirene, istim smo otvorili vrata sportskog centra RK Krivaja, te će u narednom periodu dječaci i djevojčice ovog udruženja imati svoje treninge u dvorani. Predsjednici naših udruženja Adisa Mahovac i Mensur Sinanović su naglasili da će naša dva udruženja u narednom periodu imati mnogo zajedničkih projekata, koji će svim udruženjima na našoj općini biti pokazatelj dobre saradnje dva udruženja. Zahvaljujemo sve svim članovima Male sirene, njihovim roditeljima i našoj ministrici na dolasku i želimo im puno sreće i uspjeha u budućem radu.” saopšteno je iz RK Krivaja.

Povezane vijesti: